fjern søgeboks

Temadag: Hvilken rolle har grundskoler, klubber og fritidstilbud i det forebyggende arbejde med negativ social kontrol?

Invitation fra STUK - Styrelsen for Kvalitet og Undervisning.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori
Kurser & arrangementer
01.10.18

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) inviterer hermed lærere, pædagoger og ledere i grundskolen og klub- og fritidstilbud samt øvrige fagfolk, der arbejder på området.til temadag om skolernes forebyggende arbejde med negativ social kontrol.

På denne temadag vil vi stille skarpt på de fagprofessionelles rolle i det brede opbyggende arbejde, som omhandler alle børn, unge og forældre i grundskolen og i klub- og fritidstilbud med henblik på at forebygge negativ social kontrol.

Negativ social kontrol kan komme til udtryk på mange måder og variere i form og omfang. Temadagens indhold vil beskæftige sig med, hvordan man kan fremme specifikke beskyttelsesfaktorer og forebygge risikoadfærd, inden kontrollen udvikler sig i mere alvorlig retning, og desuden forhindre, at den overhovedet finder sted. Herunder, hvordan fagprofessionelle indgår i dialog med børn, unge og forældre med henblik på at styrke børn og unges modstandskraft mod negativ social kontrol.  

Vi får besøg af Camilla Kronborg fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Bjarke Følner fra Als Research, Mai Andersen fra Etnisk Ung og Geeti Amiri, forfatter og debattør, som vil holde oplæg og facilitere faglige workshops. 
Formålet med dagen er, at deltagerne igennem oplæg, dialog og workshops får faglig indsigt og viden omkring fænomenet negativ social kontrol og desuden en smagsprøve på, hvordan man kan arbejde forebyggende på området i skolerne. 
  
Tid og sted:
 
Aarhus:
Mandag den 5. november 2018 kl. 9.00-16.00 på Helnan Marselis Hotel, Strandvejen 25, 8000 Aarhus Tilmelding Aarhus: <link https: www.conferencemanager.dk forebyggelsenegativsocialkontrolaarhus _blank>www.conferencemanager.dk/forebyggelsenegativsocialkontrolaarhus

<link file:3816 download internal-link>Program Aarhus

København:
Onsdag den 28. november 2018 kl. 9.00-16.00 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, 1401 København K
Tilmelding København: <link https: www.conferencemanager.dk forebyggelsenegativsocialkontrolkbh _blank>www.conferencemanager.dk/forebyggelsenegativsocialkontrolkbh

<link file:3817 download internal-link>Program København

Det er gratis at deltage i arrangementerne

Vi glæder os til at se jer!

Mange hilsner
Team demokrati og medborgerskab

_______________________________________________
Læringskonsulent Jesper Holme
Undervisningsministeriet
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Center for Udgående Kvalitetsarbejde
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
E-mail: <link>jesper.holme@stukuvm.dk
Tlf. 20 80 18 37

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12