fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

The power of belonging

Hvad vil det sige at arbejde for det fælles bedste? Hvad indebærer det at udvikle en følelse af indbyrdes afhængighed og en fælles fremtid, og hvori består kraften i ”at høre til”?
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Kurser og arrangementer
21.06.18

International konference om fællesskabets kraft
- 11. oktober 2018

Den 11. oktober 2018 inviterer Dansk Friskoleforening til en international konference i samarbejde med Efterskolerne, Højskolerne og Den frie Lærerskole. Fokus er på skoler som demokratiske institutioner. Vi vil undersøge, hvordan skole og uddannelse kan understøtte og udvikle individuelle kompetencer og færdigheder, der bidrager til demokratisk forståelse og samfundsengagement gennem dét at ”høre til”.

Konferencen »The power of belonging« fokuserer på dét at forstå sig selv i en bredere sammenhæng – fra det lokale til det globale perspektiv. Uden en klar følelse af tilhørsforhold er det svært at dyrke troen på almindeligt accepterede fælles værdier og mål.

Hvordan kan vi hjælpe unge mennesker med at navigere i en verden præget af kompleksitet og opdeling på en måde, der giver dem mulighed for at bevare troen på sig selv og bidrage i en bredere sammenhæng?

Konferencen foregår den 11. oktober 2018 på Den frie Lærerskole i Ollerup.

Professor Naomi Katznelson leder konferencen. Hovedtalerne er: Tue Halgreen, OECD, Professor Jan Masschelein, University of Leuven, Dr Kelly Allen, University of Melbourne.

Konferencen tilbyder desuden syv workshops, som sikrer stor emnemæssig bredde. Konferencen kan udvides med skolebesøg eller overværelse af et fagligt symposium. Såvel indhold som form vil bære præg af kraften ved at være en del af et fællesskab. 

Tilmelding og program 

Konferencen The power of Belonging er den 2. internationale konference. Den første konference »Togetherness as motivation« samlede 200 deltagere fra ind- og udland i efteråret 2016.

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12