Tilskud til frugt, grønt, mælk og læringsaktiviteter

Skoler og dagtilbud kan få tilskud til at uddele frugt, grønt og mælk til elever og børn. Tillige kan der modtages tilskud til visse læringsaktiviteter.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
19.12.18

Der er netop udsendt en ny bekendtgørelse om støttemulighederne. Støtten søges hos Landbrugsstyrelsen – se link nedenfor.

Hvad kan der søges tilskud til?
En række produkter er omfattet af støtteordningen: Frisk, uforarbejdet grønt, mælk og laktosefrie udgaver heraf, som lever op til nøglehulsmærket for mælk og syrnede produkter, samt letmælk.

Endvidere kan der gives tilsagn om tilskud til visse læringsaktiviteter, som skolen selv iværksætter. Som eksempler på læringsaktivitet kan nævnes: Smagekurser, hvor børnene smager på forskellige produkter (frugt, grønt eller mejeriprodukter), etablering og opretholdelse af nyttehaver eller skolehaver, sunde kostvaner, lokale fødevarekæder, bekæmpelse af madspild, bæredygtig produktion.

Aktiviteter kan gennemføres som temadage, workshops, foredrag, undervisning, leg eller lignende afhængigt af, hvad der findes passende for børnenes alder. Landbrugsstyrelsen stiller også læringsaktiviteter til rådighed.

Til hvem kan der søges tilskud?
Tilskud ydes til skolens elever i børnehaveklassen og 1.-10. klassetrin, til gymnasiale uddannelsesinstitutioner samt daginstitutioner og andre dagtilbud indtil skolestart.

Der er kun tale om et tilskud, og der vil derfor være en egenbetaling, som skolen skal finde i sit budget eller ved ekstra opkrævninger hos forældrene. Tilskuddet skal ses som et bidrag til, at børnene får noget sundt og nærende at spise i løbet af skoledagen.

Landbrugsstyrelsens hjemmeside om tilskud til skolemælk m.v.
Der er åbent for ansøgning for første halvdel af skoleåret 2020.

Bekendtgørelse om tilskud til frugt, grønt og mælk til uddeling på skoler og dagtilbud