fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Timelønnede lærere er omfattet af gruppelivsordningen pr. 1. april 2018

Kravet om mindst 15 ugentlige timer bortfalder, og skolen skal betale præmie for alle timelønnede under læreroverenskomsten med virkning fra 1. april 2018.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
03.07.18

Flere lønbureauer har meldt ud om gruppeliv for timelønnede lærere. Vi har været tøvende med at melde ud, fordi vi ville være sikre på, at hjemlen i overenskomst-teksterne var på plads. Nu har vi konstateret, at hjemlen er på plads - Den er god nok: der skal betales præmie for timelønnede pr. 1. april 2018.

I CFU-forliget blev det aftalt, at kravet om at timelønnede skulle have mindst 15 ugentlige timer for at være omfattet af en gruppelivsordning blev ophævet. Spørgsmålet var så, hvordan dette ville komme til udtryk i den gældende Organisationsaftale for lærere, ledere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler, som jo er grundlaget for administration af blandt andet løn og pension, herunder gruppeliv?

Bestemmelsen om gruppeliv findes i Fællesoverenskomstens § 8, som der henvises til i Organisationsaftalen (se side 26 i Ok-håndbogen for 2015-2018). Der henvises også til det til enhver tid gældende cirkulære om gruppeliv. Pr. 15. juni 2018, hvor der udstedt et ajourført cirkulære, hvor den nye ordning for timelønnede omtales. Cirkulæret kan hentes her. 

Efterbetaling for april, maj og juni måned
Præmien er på 91,21 kr. pr. måned og skal betales for alle timelønnede under læreroverenskomsten med virkning fra 1. april 2018. Det vil sige, at der skal ske en efterbetaling for ansatte, der har haft arbejde som timelønnede under læreroverenskomsten for april, maj og juni måned.  

I Forenede Gruppeliv har ordningen for timelønnet fået eget nummer: 98642. Dækningerne er de samme som for månedslønnede.

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12