fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

90 mio kr er mange penge

Et af de store revisionsfirmaer har set på friskolernes regnskaber for 2011. De har taget 55 af de frie grundskolers regnskaber og så ganget dem op som dækkende for alle 500 skoler. Og meget belejligt her i en finanslovsforhandlingstid er meldingen, at der samlet er et overskud på 90 mio kr.
06.09.2012

De 90 mio kr kan fjernes med et pennestrøg

Det kan forkomme som et stort tal, men hvis nu regeringens forslag til finanslov for 2013 bliver virkelighed, så skal frie grundskoler samlet set spare ca 85 mio kr. Ja så er det overskud da væk på en gang.

Det skal sættes ind i den rette sammenhæng

Hvis vi deler overskuddet ud på skoleniveau så får vi et overskud pr skole på 180.000 kr. Når vi ved, at indtægten pr elev er ca 50.000 kr., betyder en nedgang på bare tre til fire elever på en skole at overskuddet er væk, og hurtigt kan forvandles til et underskud. Så sårbart er den virkelighed, der gemmer sig bag et tal som 90 mio kr i samlet overskud. Det er vigtigt at se ind bag tallet og ikke bare blindt fokusere på et enkelt stort samlet tal. Det er 500 små virksomheder og ikke en stort samlet koncern. Loven siger, at hver enkelt skole skal være selvstændig og uafhængig, så vi kan ikke bare flytte rundt på midlerne.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12