fjern søgeboks

Årets leder giver ukorrekte oplysninger

Lise Egholm fra Rådmandsgadeskole i København er på tynd is, når hun skyder på friskoler med indvandrerbaggrund.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
27.03.12

Lise Egholm har til Mandag Morgen den 20. februar udtalt, at hun årligt modtager 8-9 overbygningslever, der er smidt ud fra de frie skoler, fordi de ikke var dygtige nok. 

Magasinet Frie Skoler har efterfølgende fået aktindsigt i tal, der viser, at Lise Egholms påstande ikke holder vand. Rådmandsgadeskole har over de seneste 3 år fået 10 elever fra de frie skoler.

Rådmandsgadeskole har næsten 100 procent tosprogede elever, som Lise Egholm står i spidsen for. Hun er også én af initiativtagerne bag »Københavnermanifestet«, som arbejder for at få forældre til at vælge den københavnske folkeskole. Lise Egholm blev i 2011 kåret som »Årets leder«. 

<link http: issuu.com fslforeningen docs external-link-new-window external link in new>Læs artiklen af journalist Mikkel Hvid i Frie Skoler.

Samarbejde skal nedbryde myter
I 2009 pegede Lise Egholm på, at DIA Privatskoles flotte placering på CEPOS´ rangliste skyldtes, at skolen skilte sig af med de fagligt svage elever inden afgangseksamen. Heller ikke dengang var der hold i påstandene, som hun undskyldte i et læserbrev i Frie Skoler.

Repræsentanter fra Dansk Friskoleforening og de øvrige frie grundskoleforeninger har for nyligt holdt møde med Lise Egholm og andre repræsentanter fra »Københavnermanifest-gruppen«. Mødet gentages til foråret med besøg på forskellige grundskoler.

Ebbe Lilliendal, landsformand i Dansk Friskoleforening, siger »Det er meget vigtigt, at vi mødes og får udvekslet og afprøvet synspunkter i hinandens nærvær. Myter er der nok af, og vi skal ikke acceptere, at diskussionen om folkeskoler og frie grundskoler i København bliver ført på falske præmisser og med bind for øjnene«.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12