fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Ændring på vej omkring depositum for ny friskole

Dansk Friskoleforening har gennem en årrække arbejdet for, at et indbetalt depositum fra et nyt initiativ kan anvendes på tre på hinanden følgende år. Vi har set eksempler på, at et initiativ af den ene eller anden årsag ikke kom i gang i første hug. Det har haft den konsekvens, at initiativgruppen endnu engang skulle ud med raslebøssen for at samle et nyt depositum på 30.000 kr. ind til året efter.
Af: Ebbe Lilliendal, Landsformand for Dansk Friskoleforening
24.06.2013

Forældre bør ikke straffes på pengepungen

Vi har fundet det helt urimeligt, at initiativrige forældre skal straffes på pengepungen, hvis deres nye friskole ikke kom i gang år ét. For som reglerne er i dag, så er de indbetalte 30.000 kr. tabt. De 30.000 kr. er trillet lige ned i statskassen.

Reglerne ændres nu som følge af et fremsat beslutningsforslag


Et beslutningsforslag B-30 i Folketinget i år tog denne urimelighed op. Resultatet af partiernes forhandlinger med ministeren er nu kendt. Vi har netop modtaget et brev fra Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini, hvor hun beskriver den model, hun vil fremsætte forsalg om i Folketinget lige efter sommerferien. Det betyder, at et initiativ kan trække på et indbetalt depositum i op til tre år. Tak for det.

Super dejligt når en vedholdende argumentation ender med et positivt udfald. Det vil helt sikkert være en styrke for en række initiativer, at de kan tænke mere langsigtet.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12