Ændringer i folkeskoleloven

Blandt andet bliver skoledagen kortere i indskolingen, og fagrækken justeres.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
08.05.2019

Folketinget nåede at gennemføre de aftalte ændringer i folkeskoleloven, inden valget blev udskrevet. Den politiske aftale blev indgået den 30. januar, og den 2. maj blev lovændringerne vedtaget.

Som følge af, at undervisningen i de frie skoler skal stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, er det vigtigt at holde øje med ændringer i folkeskoleloven. Hovedpunkterne, som er relevant i den sammenhæng, er:

• Den samlede undervisningstid i indskolingen ændres fra 1.200 timer til 1.110 timer.
  • Der flyttes 90 timer fra den understøttende undervisning til prioritering af 2. fremmedsprog, billedkunst og historie fra skoleåret 2020/21
  • Beskrivelsen af formål og indhold af den understøttende undervisning vil blive gennemskrevet.
  • Rammerne for konvertering af tid til understøttende undervisning vil blive justeret.
  • Målsætningen om, at 95% af undervisningen varetages af en lærer med undervisningskompetence i de fag, læreren underviser i, bliver udskudt fra 2020 til 2025.
  • Skolebestyrelsen får ret til at have mindst én person med til at træffe beslutning om ansættelse af skolens leder.

Ændringsloven kan findes HER

Ministeriets hjemmeside med en FAQ om loven kan findes HER