Bemærk fristerne for til- og framelding...

i henhold til aftaler med VISDA, KODA og GRAMEX.
Af: Anne Simonsen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
12.12.2018

Brug af musik på skolen - aftale med Koda og Gramex
Som medlem af Dansk Friskoleforening kan skolen tilmelde sig en aftale med Koda og Gramex og dermed opnå tilladelse til at bruge musik også uden for undervisningen – eksempelvis til:

·       Baggrundsmusik (radio, tv, bånd, cd mv.) i klasseværelser, gangarealer, kantiner mv.

·       Enkeltstående arrangementer med musik – baller, fester, koncerter, skolekoncerter mv.

·       Filmforevisninger (ekskl. film fra Det Danske Filminstitut).

Aftalen erstatter den betaling, som skolen ellers ville være forpligtet til at betale.

Ny opkrævning i januar 2019
Betalingen opkræves af Dansk Friskoleforening i januar 2019. Der opkræves 4,72 kr. pr. elev til Koda og Gramex. Til- og framelding til Dansk Friskoleforenings rabataftale med Koda og Gramex skal for 2019 finde sted inden den 7. januar 2019 ved henvendelse til Friskolernes Hus – 62613013.

Skoler tilmeldes ikke automatisk, men hvis man tidligere har været tilmeldt, fortsætter det uændret. Nye skoler skal aktivt tilmelde sig. Hvis I er i tvivl om, hvorvidt skolen er tilmeldt, så kontakt Friskolernes Hus.

KODA/GRAMEX-aftalen med tilhørende tilmeldingsblanket kan hentes til download HER

Brug af  billeder i skolen - aftale med VISDA (tidl. CopyDan Billedkunst)
Dansk Friskoleforening og Lilleskolernes Sammenslutning har indgået aftale med VISDA om opkrævning af licens for brug af billeder i grundskolen. Rammeaftalen kan hentes HER.

Aftalen gælder eksempelvis brug af billeder:

·       hentet fra internettet

·       brugt som digitale kopier

·       overført til overhead, digitale tavler og interne digitale netværk

·       analoge, for eksempel indscannede billeder, der overføres til digitale medier.

Vilkårene for aftalen med VISDA kan læses HER.

Alle medlemsskoler er automatisk tilmeldt ordningen, men kan framelde sig senest den 31. december 2018 pr. e-mail - df(at)friskoler.dk - ved at indsende en "tro og love-erklæring”. Denne erklæring kan hentes til download HER.

Årlig opkrævning i januar 2019
Taksten for 2019 bliver først offentliggjort efter 18. december, men forventes at blive max 17 kr. pr. elev.