fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

De forhandler stadig

Mange rundt på friskolerne stiller lige nu spørgsmålet »Hvad nu med os, når forhandlingerne om ny overenskomst er brudt sammen på folkeskoleområdet« Jeg har lørdag været i kontakt med forhandlerne i Moderniseringsstyrelsen for at få en status på overenskomstsituationen på friskoleområdet. Det vi får at vide er, at parterne på vores område igen mødes i forligsinstitutionen på mandag den 25. marts.
Af: Ebbe Lilliendal
24.03.2013

Forhandlingerne er ikke officielt brudt sammen

Jeg mener, det er vigtigt at notere sig, at det alene er KL og Danmarks Lærerforening, der udtrykker, at forhandlingerne på deres område er brudt sammen. Forligsmanden har meddelt, at der ikke er aftalt nye møder, men at døren står åben for parterne.

Sammenhæng mellem det kommunale forløb og det statslige

Selv om vores område og det kommunale område har nære bånd med hensyn til lærernes overenskomst, så er det vigtigt at huske, at vi er på en statslig overenskomst og for så vidt ikke har noget med KL og Danmarks Lærerforenings forhandlinger at gøre. Men med det, der kommer frem i medierne, er det svært at forestille sig, at der ikke er en vis form for koordinering. Det er derfor en god ide at følge de to kamphaner på det kommunale område, og se om de igen går ind i forhandlingsrummet.

Hos os forhandles der endnu

Vi ved altså, at der stadig forhandles på vores område, og vi kan ikke vide, om man har nærmer sig hinanden, med positivt er det, at der forhandles endnu. Så længe er der håb for en løsning og afblæsning af lockouten.

Min opfordring til parterne er at gå mod hinanden i stedet for væk fra hinanden.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12