fjern søgeboks

De frie grundskoler og folkeskolereformen

Regeringen vil sikre tilskud til de frie grundskoler, men vil ikke stille krav om længere skoledage i de frie grundskoler.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
04.12.12

Regeringen har fremlagt et udspil til, hvordan folkeskolen skal løftes. Eleverne skal gå flere timer i skole, der skal være bedre undervisning og mere uddannelse til lærerne.

Regeringen ønsker fokus på højere faglighed, trivsel og en skole, hvor alle elever uanset baggrund for muligheder for at blive så dygtige, de kan. 

De frie grundskoler sikres tilskud
I regeringens udspil »Gør en god skole bedre« står der følgende om, hvordan ambitionerne for folkeskolen kommer til at smitte af på de frie grundskoler:

»Regeringen vil sikre, at tilskuddene til de frie skoler tilpasses, så skolerne får tilsvarende muligheder for at øge kvaliteten i undervisningen som folkeskolen . Der vil ikke blive stillet krav til, at frie grund- og efterskoler også skal levere en længere sammenhængende skoledag.«

Formand for Dansk Friskoleforening Ebbe Lilliendal er tilfreds med tilsagnet om, at de frie grundskoler også betænkes i regeringens udspil, men peger på, at det samtidigt må betyde et stop for den gradvise nedtrapning af de frie grundskolers statstilskud. »Det er positivt, at regeringen vil sikre, at de frie grundskoler får samme muligheder som folkeskolen. Jeg tolker det samtidigt som et løfte om, at tilskuddet til de frie grundskoler nu ikke skal reduceres yderligere, som det er sket siden 2010«

<link http: www.uvm.dk uvm-dk content news udd folke dec external-link-new-window external link in new>Omtale på hjemmeside for Børn og Undervisning

<link http: www.uvm.dk uvm-dk content news udd folke dec media uvm filer tema external-link-new-window external link in new>»Gør en god skole bedre - et fagligt løft af folkeskolen« (pdf)

<link http: www.uvm.dk uvm-dk content news udd folke dec media uvm filer tema external-link-new-window external link in new>Ministeriets faktaark om udspillet (pdf)

<link http: www.uvm.dk i-fokus goer-en-god-skole-bedre web-tv-christine-antorini-om-regeringens-udspil external-link-new-window external link in new>Web-tv med Christine Antorini

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12