De større ændringer af Dagtilbudsloven

Orienteringsskrivelsen til landets kommuner fra Børne- og Socialministeriet beskriver i hovedtræk de større ændringer i dagtilbudsloven.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder, Pædagogik og skoleliv
07.09.2018

Orienteringsskrivelsen kan læses HER

Ikke alt i skrivelsen er væsentligt for frie dagtilbud (privatinstitutioner), men følgende har formentlig en interesse:

Pkt. 2.3: Den pædagogiske læreplan

Pkt. 2.4: Krav til private pasningsordninger. – Friskoler kan også etablere private pasningsordninger, og der er i forbindelse med den nye dagtilbudslov sket en del ændringer på området.

Pkt. 3.2: Deltidsplads til børn af forældre på barselsorlov. – En deltidsplads er en plads, hvor barnet kan være i daginstitutionen i op til 30 timer om ugen mod en reduceret egenbetaling. Forældrene skal ansøge kommunen om godkendelse til deltidsplads senest to mdr. før, forældrene ønsker deltidspladsen. – Deltidspladser bliver en mulighed fra 1.1.2019.

Pkt. 3.2.3. Hvad forstås ved reduceret betaling?

Her er der væsentlig grund til opmærksomhed, idet det er væsentligt, hvordan kommunen vil foretage beregning af det reducerede i tilskud. En række udgifter er nemlig uafhængige af, hvor mange timer et barn er i institutionen.

Pkt. 3.2.4.  Kommunalbestyrelsen skal fastsætte retningslinjer for deltidspladser

Pkt. 3.5: Bedre vilkår for private leverandører

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening