fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Deltag i Folkemødet på Bornholm

Tag eleverne med til folkemødet og deltage i en event om verdensmålene i Løvernes Hule.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Presse og politik
12.03.19

Sammen med Efterskolerne, Højskolerne og Dansk Ungdoms Fællesråd står Friskolerne igen i år bag Ungdomshøjen ved Folkemødet på Bornholm.

Ungdomshøjen er målrettet unge - men ikke kun for unge. Ungdomshøjen skal give unge mulighed for at komme til orde ved folkemødet, give en platform til de unge og styrke den demokratiske samtale men også tilbyde et refleksionsrum midt i al mylderet af aktiviteter. Se mere på: https://ffd.dk/information-og-analyse/kampagner/folkemoedet/ungdomshoejen/

I år vil der være et fælles initiativ: Verdensmåls-løvernes-hule!

Vi leder efter friskoler, der kunne tænke sig at deltage i dette event med en mindre gruppe elever. Læs mere om eventet herunder:

 

Hovedidé

Grupperne medbringer ideer, der har et fokus på at forbedre noget inden for Verdensmålene. Det kan være ideer fra forløb på egne skoler og foreninger. 

Folkemødet - den store prøve
Grupperne kommer med en ide og de deltagende grupper kan anvende Folkemødet til at forbedre og udvikle deres ide, der har et fokus på FN’s Verdensmål.

Folkemødet er en fantastisk platform for netværk, ideforbedring, kommentarer og måske at finde investorer i forhold til den enkelte gruppes projekt omhandlende verdensmålene. Det er op til de deltagende grupper, hvordan og hvor meget denne mulighed anvendes.

Deltagelse
Elever pitcher deres medbragte og indledende ideer for Verdensmåls-Løvernes Hule fredag den 14. juni. Løverne (som vi ikke kan afsløre endnu) giver respons på, hvad de synes eleverne kan forbedre. Deltagere fra Folkemødet får også mulighed for at høre deres indledende pitch og kan komme med ideer til, hvor eleverne skal gå hen på Folkemødet, for at gøre deres ide bedre. 

Ideen afprøves på folkemødet 
Eleverne får nu ca 24 timer til at ideforbedre på Folkemødet (symbol på kamp mod tiden) 

De får en T-shirt på ” Styrk min Verdensmåls ide” #Verdensmåls-Løvernes-Hule samt en ”flyer” der reklamerer for den endelige konkurrence kl. 16.30

Ideforbedringen kan være:

  • Finde samarbejdspartnere og udvide netværket
  • Få økonomisk støtte til ideen
  • Opsøge mere viden om ideen og gøre den bedre
  • Lave en prototype af ideen

Pitch og kåring
Lørdag den 15. juni pitcher eleverne Eleverne igen deres ide for Verdensmåls-Løvernes Hule – gerne med deltagelse af deres nye samarbejdspartnere, netværk og eventuelt økonomiske support. Der kåres en vinder af Ungdomshøjens Verdensmålspris, og der er en præmie til 1., 2. og 3. pladsen. For uddybende spørgsmål, kontakt koordinator for eventet, Karin Skjøth, kskj@tietgen.dk senest d.1. april.

OBS! Deadline for tilmelding 1. april

Løvernes Hule på folkemødet (pdf)

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12