fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Dialog- og netværksmødernes betydning

Sociale netværksmøder udgør et vigtigt redskab i det tværfaglige samarbejde.
Af: Af Cömert Kücükakin skoleleder på Salix Skole, medlem af styrelsen
Kategori Friskolestafetten
24.05.2016

I definitionen på netværksmøder, kan man læse i Gyldendal ”Den Store Danske” om begrebets betydning. 

»Inden for samfundsvidenskab refererer begrebet sociale netværk til relationer mellem mennesker. En persons sociale netværk er de forbindelser eller kontakter til andre mennesker, som giver mulighed for social støtte og kontrol samt udveksling af relevante sociale resurser som fx information«. (Gyldendal, den store Danske)

I en tid hvor der kræves meget af de enkelte skoler, og hvor det kan føles som en hård og lang maraton, kæmper alle med at få tingene til at hænge sammen på skolerne. Derfor kan man nogle gange opleve frustrationer. Frustrationer kan i de fleste tilfælde løses på skolen. Eller i samarbejde med de aktører, der på en eller anden måde er involveret i skolens dagligdag. 

En anden vigtig aktør er konsulenterne i Friskolernes Hus. Konsulenterne gør et fremragende stykke arbejde med at betjene medlemsskolerne. Denne form for hjælp vil ofte være på et juridisk niveau i en rådgivningsfase. 

Nogle specifikke problemer, sager og frustrationer er ikke altid lige at gå til. Tit kan man også få brug for en tredje sparringspartner eller inspirator, som sidder med det samme arbejde, problemområde og er i samme båd som en selv.  

På møder og events, hvor jeg møder andre skoleledere, bliver jeg ofte inspireret af de ting, der foregår på deres skoler. Dermed tager jeg tilbage til mit bagland for at afprøve eller for at sætte mine medarbejdere til og se på, om det kan realiseres hos os. 

Netværksmøderne giver skolerne mulighed for at spare, finde inspiration og få gode råd fra andre. Derfor giver det så god mening at mødes i netværk, hvor man kan samarbejde, inspirere, udfordre, tage problemområder op og diskutere med hinanden. Disse dialoger og netværksmøder er brede nok til, at alle kan være med i dem, hvis viljen er der. Lærerne i et bestemt område kan eksempelvis have fagnetværk, ledernetværk, læsevejledernetværk, sekretærnetværk og andre relevante netværk, som kan være inspirerende for den enkelte aktør. 

De erfarne skoler kan være behjælpelige som mentorer for de nyoprettede skoler,  og de erfarne ledere kunne i netværket være mentorer for nye ledere mv.

På Friskolernes hjemmeside kan man finde enkelte netværk i ens egen omegn, men der er også mulighed og hjælp at få hos styrelsen til at danne et netværk. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12