fjern søgeboks

En ny og forbedret AVU-medier-aftale på vej

Dansk Friskoleforenings medlemsskoler kan få fordele af ny AVU-medieaftale.
Af: Søren Stein Brinck, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
08.06.17

AVU-medier giver adgang til en verden af levende læring
Langt de fleste medlemmer af Dansk Friskoleforening har en aftale med AVU-medier om brug af audiovisuelt indhold i undervisningen (AVU-Basis eller AVU-Plus).

Det er med god grund, da tv-programmer, film, radio og digitalt indhold for længst er blevet en fast del af undervisningsforløb i klasseværelser på alle skoletrin.

Det audiovisuelle indhold fungerer som pædagogiske værktøjer, der skaber levende læring. 

AVU-medier-aftalen – en ny og mere tidssvarende aftale
Formidlingsplatforme og digitale værktøjer vokser frem, og bl.a. derfor er der nu kommet en ny, forbedret og mere tidssvarende AVU-medier-aftale.

Aftalen giver lærere og elever mulighed for at bruge indhold fra internettet (fx YouTube), streame over 33.000 tv-udsendelser og give ”digitale lektier for”.

Samtlige folkeskoler har allerede fået den nye aftale via Kommunernes Landsforening og vi støtter op om, at vores skoler skal have samme muligheder.

Derfor har vi i den seneste tid været i dialog med AVU-medier for at sikre jer den bedst mulige overgang til den nye aftale:

Nuværende AVU-Plus-kunder overgår automatisk til den nye aftale pr. 1/9-17 uden ekstra omkostninger.

AVU-Basis- eller nye kunder: Hvis din skole tilmelder sig aftalen inden d. 1/9-17, får I den nye aftale gratis i resten af 2017 og I får tilmed en introduktionspris i hele 2018 på 30 kr. pr. elev pr. år. Ved tilmelding herefter (efter d. 1/9-17) er prisen 38 kr. pr. elev pr. år fra tilslutningstidspunktet.

Vi gør opmærksom på, at brug af audiovisuelt indhold fra internettet kræver, at din skole har den nye AVU-medier-aftale, ellers vil I som skole/lærere have en undersøgelsespligt i forhold til lovlig brug, hvilket kan være svært at opfylde.


Hvis din skole har AVU-Basis-aftalen eller endnu ikke har tilmeldt sig en aftale med AVU-medier, så skriv til AVU-medier. De sørger for at hjælpe jer igennem processen.

Har du yderligere spørgsmål ang. aftalen, er du altid velkommen til at kontakte AVU-medier på 35441496AVU-medier (audiovisuel undervisning) er en non-profit forening, der giver adgang til at anvende tv-udsendelser og film i undervisningen.

AVU-Basis, AVU-Plus og AVU-medier-aftalen er AVU-mediers aftaler, der i forskellig grad giver mulighed for at anvende audiovisuelt indhold i undervisningen.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12