fjern søgeboks

Friskoler er en gevinst for kommunen

Hør borgmesteren i Assens uddybe, hvorfor han bakker op om Åben Skole.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori
27.10.14

Borgmester Søren Steen Andersen (S) bakker fuldt og helt op om Åben Skole og har derfor som landets første kommune - indtil videre - besluttet, at alle kommunens 14 folkeskoler holder Åben Skole sammen med de frie grundskoler.

Åben Skole afvikles hvert år den første torsdag i november. I år foregår det den 6. november kl. 15.00 - 19.00. Se hvilke skoler, der holder Åben Skole på <link http: www.aabenskole.dk>www.aabenskole.dk 

Det er en styrke at have mange skoletilbud i en kommune
Det er ikke altid, at borgmestre ser fordelene i, at der er et varieret skoletilbud i kommunen. Men i Assens Kommune ser borgmester Søren Steen Andersen anderledes på det.

»Jeg ser det som en stor styrke, at vi har både folkeskoler og frie grundskoler i vores kommune. Det er et aktiv, som alle interesserede bør have mulighed for at stifte bekendtskab med. Valgmuligheder er godt. Derfor er vi med til at holde Åben Skole den 6. november«, pointerer Søren Steen Andersen.

Han mener, at Åben Skole også er en gevinst for den enkelte skole »Det er sundt for en skole at åbne dørene og vise, hvad man er stolt af, og hvad det er for en skole, man laver. Det skaber et kit, der er vigtigt på en arbejdsplads«.

Samarbejde er godt
Søren Steen Andersen er ikke bleg for at gå forrest og for at opfordre til styrket samarbejde »Vi vil gerne gå foran, og vi vil også gerne opfordre til, at andre kommuner går med i Åben Skole og ser på fordelene i at samarbejde på tværs af skoler«.

Assens Kommune har lavet <link http: www.fyens.dk assens hvor-skal-dit-barn-gaa-i-skole artikel external-link-new-window external link in new>avisannoncer til lokale og regionale medier og har desuden lavet en <link http: www.youtube.com external-link-new-window external link in new>video om Åben Skole, som optakt til dagen.

Åben Skole er en ny tradition, som initiativtagerne forventer vil tage en årrække at køre i stilling. Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening, håber, at traditionen vil brede sig. »Åben Skole skal have lov at brede sig som ringe i vandet. Vi ser et stort potentiale i, at alle interesserede kan komme på besøg på skolerne og blive bevidste om den danske mangfoldighed. Både folkeskoler og frie grundskoler har brug for at række hånden ud mod omverdenen«, siger Peter Bendix Pedersen.

Du kan stadigt nå at tilmelde din skole til Åben Skole via <link>tilmeldng@aabenskole.dk - og komme med på Danmarkskortet på <link http: www.aabenskole.dk>www.aabenskole.dk. 

<link https: vimeo.com external-link-new-window external link in new>Se videointerview med Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12