fjern søgeboks

Graverende fejl i TV2 Nyheder

Indslag med mangler, fejl og postulater om friskoler og folkeskoler
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
27.09.12

TV2 bragte den 26. september 2012 et indslag i 22-Nyhederne om kommunernes udgift til friskoleelever. <link http: www.youtube.com external-link-new-window external link in new>Se indslaget...

Indslaget er behæftet med så mange fejl, postulater og mangler, at det nærmer sig sjusket journalistik. 

I indslaget optræder Nyborg Kommune som et eksempel på en kommune, hvor det er dyrere for kommunen, når en elev vælger en friskole fremfor folkeskolen.

Fakta om friskoler

  • Kommuner betaler ikke til frie grundskoler. Kommunerne tilbagebetaler en andel af det bloktilskud, ethvert skolesøgende barn udløser fra staten. I 2012 skal kommunerne tilbagebetale 34.016 kr. pr. elev, der vælger en fri grundskole.
  • Nyborg Kommune påstår, at de har en gennemsnitlig folkeskoleudgift på 24.000 kr. Dette tal er ikke korrekt. I følge de kommunale nøgletal <link http: www.noegletal.dk>www.noegletal.dk - er den gennemsnitlige udgift pr. folkeskoleelev i Nyborg Kommune 56.262 kr. På landsplan er den gennemsnitlige udgift pr. folkeskoleelev 59.737 kr.

Nyborg - landets mest friskolefjendske kommune
»Det er ironisk, at det netop er Nyborg Kommune, der får lov til at udtale sig om friskoler og privatskoler. Det er nok den kommune, der har de mest fjendske briller på, når det kommer til friskoler«, siger Ebbe Lilliendal, landsformand i Dansk Friskoleforening. 

Byrådsflertallet i Nyborg Kommune havde budgetteret med, at 0 elever ville forlade folkeskolen efter den nye skolestruktur, hvor man fusionerede nogle skoler. Det viste sig, at 150 elever forlod folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler. 

»Det er klart, at det ville være meget lettere at styre lokalbefolkningen, hvis byrådene vidste, at der ikke fandtes valgmuligheder for brogerne! Men, sådan er det heldigvis ikke i Danmark. Det må den socialdemokratiske borgmester i Nyborg, Erik Christensen, lære at leve med«, siger Ebbe Lilliendal. 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12