fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Husk ingen af Jer var med

Dansen omkring Finansloven for det kommende år er nu ved at nærme sig slutfasen. Det er nu de mindre områder kommer op på bordet. Det kunne se ud som aftalen bliver mellem regeringen og Enhedslisten.
Af: Ebbe Lilliendal
06.11.2012

Når der tegner sig det billede, er det helt på sin plads at minde netop de fire partier om, at ingen af Jer var med i aftalen om genopretningspakken. Den genopretningspakken, som i den grad er en »nedretningspakke« for friskolerne. Der er ingen som vil bruge det forslidte ord »løftebrud« overfor regeringen, hvis de bringer friskolernes økonomi tilbage på sporet, og sløjfer genopretningspakken på vores område.

 

Friskoleforældre skal ikke straffes på pengepungen

På friskolerne ser vi frem til, at regeringen og Enhedslisten ser, at friskolerne er en vigtig bidragyder i grundskole, og at vores forældre både via skatten betaler til folkeskolen og af egen lomme yderligere betaler til friskolen.

 

Derfor skal regeringen genoprette balancen mellem folkeskolen og friskolen

Hvorfor skal staten genoprette balancen mellem folkeskolen og friskolerne. Jo det skal den, fordi friskolerne er med til at give et bredt tilbud til forældrene i valg af skole til deres barn, og fordi friskolerne giver børnene en demokratisk ballast, og fordi friskolerne løfter mange børn fagligt længere end det er forventet(analyser viser at undervisningseffekten er højere på friskolerne end i folkeskolen), og fordi friskolerne på mange områder af ministerens tanker om »Ny Nordisk Skole« har gode bud på løsninger, og fordi friskolerne tager det sociale ansvar alvorligt.

 

Vi er en del af den danske grundskole

Vi siger ikke, friskolerne er bedre end folkeskolerne. Vi er sammen med folkeskolen om at give de danske børn så god en faglig og personlig uddannelse og dannelse, at vi trygt kan overlade dem Danmark, når de skal tage over.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12