Information om Forberedende Grunduddannelse

Undervisningsministeriet - STUK - har udsendt to nye pjecer, som informerer om den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU), som starter den 1. august 2019.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.02.2019

FGU henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som heller ikke er i beskæftigelse.

Selvom friskolen således ikke har unge i målgruppen, kan det være relevant for skolens ledelse og eventuelle vejledere at kende lidt til FGU.

Formålet med pjecerne er at give de unge, deres forældre og medarbejdere i kommuner og skoler en viden, der kan bruges til at vurdere, om de unge er i målgruppen for FGU. Pjecerne introducerer og vejleder om uddannelsens formål, opbygning og den unges videre muligheder.

Pjecen, ”Rundt om den forberedende grunduddannelse”, henvender sig til kommunale medarbejdere, som er i kontakt med målgruppen. Pjecen kan også bruges som opslagsværk.

Pjecen, ”Din vej til uddannelse og job – forberedende grunduddannelse”, er målrettet unge, der overvejer FGU, og deres forældre. I pjecen er der svar på, hvad FGU er, hvad der er særligt ved FGU, hvad man som elev kan bruge en FGU til, og hvordan man kommer ind på uddannelsen. Der er også eksempler på tre unges vej til FGU.

Pjecerne kan hentes til download: