fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Ingen tidsfrist for at indsætte nye krav i vedtægtsbekendtgørelsen i skolens vedtægter

I seneste nummer af SkoleNyt blev en ændring af vedtægtsbekendtgørelsen omtalt.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
24.10.2018

Ændringen betyder, at skolens vedtægter fremover, som en del af formålsparagraffen, dels skal indeholde formuleringer vedrørende frihed- og folkestyrekravet, dels skal oplyse skolens værdigrundlag.

Men nyheden fortalte desværre ikke noget om, hvornår skolernes vedtægter skal leve op til de nye krav. Det skyldes, at Undervisningsministeriet ikke har fastsat nogen tidsfrist. Det betyder, at skolerne blot skal indskrive de nye krav ved førstkommende lejlighed, når man af andre grunde skal foretage ændringer af vedtægterne.

Nogle skolers vedtægter indeholder en bestemmelse om, at skolens bestyrelse kan beslutte at foretage vedtægtsændringer, når ændringen skyldes ændringer i ministeriets vedtægtsbekendtgørelse. En sådan bestemmelse indebærer dog ikke en pligt til, at bestyrelsen beslutter at ændre vedtægterne. For så vidt angår de nye krav om frihed- og folkestyre og værdigrundlag, så kan det altså vente til førstkommende lejlighed.

Ændringsbekendtgørelsen kan findes HER

Tilmeld nyhedsbrev

Dansk Friskoleforening udgiver hver anden uge nyhedsbrevet SkoleNyt.

SkoleNyt holder dig opdateret om regler, rådgivning samt nyt fra det uddannelsespolitiske område. Ved at tilmelde dig SkoleNyt accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig SkoleNyt hver anden uge.

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

Dansk Friskoleforening

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12