fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Kære politikere, det kan nås endnu

Mange nye elementer er kommet ind i forhandlingerne om finansloven for 2012, men endnu har vi ikke set en genopretning af friskolernes økonomi.
Af: Ebbe Lilliendal, landsformand
18.11.2011

Friskolerne er udsat for besparelse
Det er simpelthen ikke fair at påstå, at tilskuddet til friskolerne ikke er udsat for besparelse i 2012. Det er korrekt, at ser man på beløbet i kroner og øre, så er der en minimal fremgang på 0,5 procent. Men når pris- og lønudviklingen er på 1,5 procent, så forekommer det mig som noget af en matematisk udfordring at påstå, der ikke er tale om en besparelse. 

Genopret friskolernes økonomi!
Her i slutfasen af forhandlingerne om næste års finanslov er min opfordring til de ansvarlige politikere »udsæt ikke friskolerne for besparelse. Det er ikke en fair løsning«. 

Det bliver dyrere at være friskoleforælder
Friskolerne løser sammen med folkeskolen de mange fælles udfordringer i grundskolen. Der har været tradition for en fornuftig økonomisk blance mellem friskolerne og folkeskolerne. Den forrykkes nu kraftigt i negativ retning for friskolerne. Det bliver dyrere at være friskoleforælder. Er det rimeligt, når forældrene i forvejen via skatten bidrager til fællesskabet præcis som folkeskoleforældre. 

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12