Kørselsgodtgørelse i 2019

Kørselsgodtgørelsen kendes, men er ikke sat i kraft for lærere, ledere og børnehaveklasseledere.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.12.2018

Skatterådet har med bekendtgørelse af 20. november oplyst satserne for skattefri kørselsgodtgørelser i 2019. Skolerne kan anvende satserne for de ansatte, der ikke er omfattet af en statslig overenskomst.

Satser
For ansatte på en statslig overenskomst – det vil sige ledere, lærere og børnehaveklasseledere – skal skolerne afvente, at Moderniseringsstyrelsen udsender en 2019-udgave af cirkulæret om satser for tjenesterejser. Dette skyldes, at førnævnte cirkulære, tillige med cirkulæret om tjenesterejser fra 2000, udgør hjemmelsgrundlaget for at udbetale kørselsgodtgørelse m.v. i forbindelse med tjenesterejser. Satserne i cirkulæret om tjenesterejser følger dog Skatterådets satser.

Satserne stiger med et par øre pr. kilometer i forhold til 2018. De mest anvendte satser udgør i 2019:

1)     Kørsel til og med 20.000 km. årligt 3,56 kr. pr. kilometer. (Det er denne ”høje” takst, der kan                      anvendes til lærere, ledere og børnehaveklasseledere ved kørsel efter skriftlig bemyndigelse).

2)     Kørsel udover 20.000 kr. årligt 1,98 kr. pr. kilometer. (Denne ”lave” takst anvendes ved almindelig              kørsel for ansatte under statslig overenskomst).

3)     Benyttelse af motorcykel afregnes efter samme takster som bil.

4)     Benyttelse af egen cykel, knallert, 45-knallert eller scooter godtgøres med 0,53 kr. pr. kilometer.

Når cirkulæret fra Moderniseringsstyrelsen foreligger, bringer vi info herom.

Skatterådets bekendtgørelse kan findes HER

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening