fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Mediebilledet kan ændre sig grundlæggende

Friskolebladet er et blandt mange papirbårne medier, der i en årrække har modtaget midler fra en finanslovs pulje afsat til »distributionsstøtte«. Efter et regeringsskifte og i en tid med begrænsede midler i statskassen får alle konti et eftersyn herunder også »distributionsstøtten«
Af: Ebbe Lilliendal
14.05.2012

Grundlaget for ordningen

I forbindelse med omlægningen af hele postvæsenet og store portostigninger besluttede Folketinget for år tilbage, at papirbårne medier fortsat skulle kunne leveres direkte til abonnenternes postkasser. Det udmøntede sig i en tilskudsordning til portoen. Friskolebladet opfyldte kriterierne for tilskud, og det har været muligt at sende bladet direkte ud til de enkelte abonnenter.

Er tiden ikke løbet fra abonnementsblade i papirform?

Det er indlysende, at vi kan omlægge hele produktionen af Friskolebladet og både spare trykkeudgifter og frimærker til udsendelsen. Vi kunne ændre det til et netmedie. Men der er en fortsat stor værdi i, at bladet hver fjortende dag rammer den enkeltes postkasse. Der vil gå noget enestående dansk kultur tabt, hvis Finansministeren får den ide, at skære dybt i støtteordningen. Her tænker jeg ikke alene på Friskolebladet.

Det virker næsten hemmeligt

»På Christiansborg er man langt fremme med planer om at skære op til 75-80 mio.kr af støtten til de trykte medier« erfarer Politiken. Hvordan effekten af besparelsen bliver for et medie som Friskolebladet, kan man ikke umiddelbart få et indtryk af. Dog kan man læse, at tankerne er at skære ca. en fjerdel af den samlede støtte væk. Som noget nyt kan det også komme i spil, at netmedier skal kunne få tilskud fra puljen. Altså kan det se ud til, at ikke nok med pengene bliver mindre så bliver feltet af tilskudsmodtagere udvidet. Enhver kan se, at det må få konsekvenser for de aktuelle tilskudsmodtagere.

Åbenhed og gennemsigtighed efterlyses

Selv om forhandlingerne om omlægning af støtte ikke er afsluttet og nok først bliver det i forbindelse med finanslovsaftalerne i  det tidlige efterår, så vil jeg opfordre til, at man udsender en orientering til de tilskudsmodtagere, der gennem år har kunnet opretholde en postforsendelse ved hjælp af »distributionsstøtten«. Vi må alle kunne forholde os til tankerne og konsekvenserne, så vi i tide kan foretage de handlinger, der måtte blive nødvendige for en fortsat udgivelse af fx Friskolebladet.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12