Midler til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud

Fokus på førstehjælp i dagtilbud skal styrkes.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder, Pædagogik og skoleliv
07.09.2018

Formål og målgruppe
I forbindelse med dagtilbudsaftalen, 'Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet', blev der afsat en pulje på 7,8 millioner kr., hvor kommunerne kan søge midler til førstehjælpskurser til ansatte i dagtilbud. Formålet med puljen er at sætte fokus på førstehjælpskurser til personale i dagtilbud.

Onsdag d. 15. august 2018 er der åbnet for ansøgning til puljen.

Målgruppen er alt personale i dagtilbud og omfatter personale i både kommunale og private dagtilbud. Puljen er målrettet personale, der ikke har gennemgået et førstehjælpskursus inden for de seneste 24 måneder, eller er i gang med at gennemgå et førstehjælpskursus.

Ansøgerkredsen for puljen er kommuner. "Kommunerne forpligter sig til at sikre, at også personale fra private dagtilbud får mulighed for at indgå i førstehjælpskurser." – Dette fremgår af 'Bekendtgørelse om ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud', som kan læses HER

Ansøgning til puljen
Det er Socialstyrelsen, der udmelder og udmønter ansøgningspuljen. Find ansøgningsvejledning og ansøgningsskema til puljen på Socialstyrelsens tilskudsportal.

Bemærk, at ansøgningsfristen er den 5. oktober 2018 kl. 12.00.

Kampagnehjemmeside
Sammen med udmeldingen af puljen igangsættes en kampagne om vigtigheden af førstehjælpskompetencer i dagtilbud. Første skridt er lanceringen af en kampagnehjemmeside: www.hvisuheldeterude.dk

Hvis ansatte i dagtilbud på en friskole har interesse for ovennævnte, kan I rette henvendelse til jeres kommune.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening