Ny app med film og aktiviteter til de yngste børn

Det Danske Filminstitut har lanceret en ny app, hvor de 3-6-årige kan lege med film, billeder og lyd.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder, Pædagogik og skoleliv
03.10.2018

Forskning viser, at app’en styrker samarbejde, sprog og medieforståelse.

Børn skal opleve, forstå og skabe levende billeder. Det er kodeordene for Det Danske Filminstitut, der nu lancerer den gratis app, ’Filmcentralen/For de yngste’.

Styrkelsen af de pædagogiske læreplaner
Men hvorfor nu det? – Er det ikke for voldsomt, og har det overhovedet en berettigelse?

I forbindelse med vedtagelsen af de styrkede pædagogiske læreplaner i sommer, blev et ’skal’ heldigvis til et ’kan’, og derfor er man som dagtilbud ikke tvunget til at arbejde med digitale medier i det enkelte dagtilbud. Det er dog en mulighed.

Målet med app’en er at gøre børn i alderen 3-6 år til aktive mediebrugere og medskabere, samt styrke fundamentet for børnenes kulturelle og digitale dannelse.

I udviklingen af app’en er der undervejs udført følgeforskning, som viser, at app’en bl.a. er god til at træne samarbejde og sprog, styrker fællesskabet og har inkluderende potentiale.

Aktiviteterne i app’en flytter film- og mediebrug i børnehaverne fra passiv betragterrolle til aktiv film- og medieforståelse.

Læs mere og download app’en HER

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening