Ny bekendtgørelse om fravær på hf-tilbud på Steinerskoler

Undervisningsministeriet har den 11. oktober udstedt en ny bekendtgørelse om nedbringelse af fravær på de gymnasiale uddannelser.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder, Pædagogik og skoleliv
24.10.2018

Bekendtgørelsen er aktuel for de Rudolf Steinerskoler, der udbyder en prøvefri hf-uddannelse.

Bekendtgørelsen trådte i kraft den 22. oktober 2018 og indebærer, at skolerne senest den 1. januar 2019 skal fastsætte et måltal for nedbringelsen af hf-klassernes samlede fravær i det kommende skoleår i forhold til det faktiske fravær i det foregående skoleår. Af faktuelle grunde kan det imidlertid ikke lade sig gøre i år.

Da hf-tilbuddet er startet i august 2018, kan skolerne ikke sætte deres måltal i forhold til fraværsoplysninger for skoleåret 2017/18. Derfor kan der alene være tale om at fastsætte måltal for fraværet for indeværende skoleår – 2018/2019. Dette måltal skal oplyses på skolens hjemmeside senest den 1. januar 2019. Oplysningerne om måltallet skal være tilgængelige på hjemmesiden hele det efterfølgende skoleår.

LINK til bekendtgørelse om nedbringelse af fravær på de gymnasiale uddannelser.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening