Nyt cirkulære om tillidsrepræsentanter på lærerområdet

Reglerne om tillidsrepræsentanter på lærerområdet er ajourført med aftalerne fra overenskomstforhandlingerne i foråret 2018.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
02.04.2019

De aftalte ændringer, som er få og uden betydning for de frie grundskoler, er indarbejdet i en ny udgave af cirkulæret om tillidsrepræsentanter, som kan hentes via nedenstående link.

Finansministeriet og Centralorganisationerne har indgået den ajourførte aftale den 22. marts i år. Aftalen træder i kraft 1. april 2018 og erstatter den hidtidige aftale af 30. september 2008.

De nye bestemmelser fra OK-18 forhandlingerne vedrører situationer, hvor en institution flytter, samt nyetablerede institutioner, der flytter geografisk. Endvidere er der tilføjet en bestemmelse om, at elever og lærlinge ikke er valgbare som tillidsrepræsentanter.

Cirkulæret gælder kun for lærere og børnehaveklasseledere. For de øvrige personalegrupper gælder de tillidsrepræsentantbestemmelser, der fremgår af de respektive overenskomster (BUPL-, 3F- og HK-overenskomsterne).

De særlige regler om beskyttelse af tillidsrepræsentant i forbindelse med opsigelse omfatter, ud over tillidsrepræsentanten og suppleanter for tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalgsmedlemmer og suppleanter for disse, samt arbejdsmiljørepræsentanter. Cirkulæret indeholder et bilag, der beskriver proceduren for afskedigelse af medarbejdere, der er omfattet af beskyttelsen.

Cirkulære om tillidsrepræsentanter i staten mv. findes HER.