Passer Anne Vangs regnestykke?

Københavns Børne- og ungeborgmester Anne Vang var oplægsholder i vores telt på Folkemødet. Hun mener, at de frie grundskoler scorer kassen og at enkelt skoler får langt mere end tilsvarende folkeskoler.
Af: Ebbe Lilliendal
21.06.2012

Skulle det virkelig være økonomisk bedre at være friskole end folkeskole

Anne Vang gav et eksempel. En københavnsk folkeskole, Skolen ved Sundet, ville hvis den var fri grundskole få 2 mio. kroner mere end den gør, nu hvor den er folkeskole og er med i omfordelingen i København. Hvordan Anne Vang har regnet det ud, kom hun ikke ind på. Og jeg tror simpelt hen ikke det holder.

Anne Vang gentager gang på gang, at de frie grundskoler modtager 73% af den gennemsnitlige udgift til en elev i folkeskolen. Selv om vi fortalte hende om vores interne omfordeling indenfor frie grundskoler, så sang hun samme sang en time efter i et andet oplæg.

Det er ok, at have en politisk dagsorden, men......

Det er helt ok, at man har en politisk agenda, men at retfærdiggøre den med forkerte data, det holder ikke.

Det vil være meget oplysende om Anne Vang ville fremlægge sit regnestykke. Har hun taget højde for vores interne omfordeling ? Har hun medregnet pension til lærerne ? Hvad med bygningsudgiften, hvordan indgår den ? Hvad med specialundervisningen ? Hvordan beregner hun skolens forældrebetaling/egendækning ?

Friskolerne tager gerne dialogen

Lad os mødes på et korrekt oplyst grundlag og så tage debatten derfra. Vi vil rigtig gerne dialogen også med Københavns Kommune. Der er store udfordringe i den københavnske grundskole, som vi gerne indgår i løsningen af. Men det skal være på et fælles anerkendt grundlag for debatten.