fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Redskaber til arbejdet med IT-sikkerhed

IT-sikkerhed er et vigtigt aspekt, som er blevet endnu mere aktuelt i forbindelse med persondataforordningen, som trådte i kraft i maj 2018.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
23.01.19

I den forbindelse kan vi henvise til to hjemmesider, der kan være nyttige – ikke mindst fordi medarbejderne er blevet den største trussel mod it-sikkerheden. Dette skyldes fx, at medarbejderne benytter kodeord, der ikke er sikre nok og ydermere undlader at foretage regelmæssig udskiftning af kodeord.

https://klikikkeher.dk/, som Erhvervsstyrelsen står bag, giver medarbejderne en god instruks til, hvordan man kan gøre sin færden på nettet mere sikker i forhold til at undgå hackere og andre uønskede ”gæster” på sin computer.

https://sikkerdigital.dk/ er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen og tilbyder mange redskaber og værktøjer til borgere, virksomheder og myndigheder om arbejdet med it-sikkerhed.

De to hjemmesider kan give anledning til, at skolen overvejer, om der er grund til at ajourføre den skriftlige instruks om it-sikkerhed og persondata, som skolen har givet til medarbejderne. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12