fjern søgeboks

Registrering af skolens reelle ejere – inden 1. december

Fri- og privatskoler skal senest 1. december 2017 registrere skolen og dens reelle ejere i et nyt register om ejerforhold.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
09.11.17

Som følge af lovgivning om modvirkning af skattely og komplicerede virksomhedskonstruktioner, ser det ud til, at frie grundskoler også er blevet forpligtet til at registrere skolen og dens reelle ejere i et nyt register om ejerforhold.

Fristen for registrering er 1. december 2017, og kan let foretages ved at klikke ind på nedenstående link – skolen behøver ikke ekstern hjælp til at foretage registreringen.

Men hvem skal registreres som skolens reelle ejere – når nu skolen ifølge loven skal være en selvejende institution? Det er skolens bestyrelse, der skal registreres som de reelle ejere.

Dansk Friskoleforening er forundret over, hvordan frie grundskoler kan blive omfattet af et register der handler om skattely og komplicerede konstruktioner, når skolerne hverken er skattepligtige eller komplicerede.

Derfor er Friskoleforeningen i gang med at undersøge sagen nærmere og har i den forbindelse taget kontakt til de andre skoleforeninger med henblik på en eventuel fælles henvendelse til de relevante myndigheder.

Vi håber selvfølgelig at undersøgelsen resulterer i at skolerne ikke skal registrere deres reelle ejere.

Men da det er forbundet med bødestraf at undlade registrering, vil vi anbefale, at skolerne for en sikkerheds skyld foretager registreringen inden 1. december.  

 

<link https: erhvervsstyrelsen.dk reelle-ejere external-link-new-window internal-link>LINK til Erhvervsstyrelsens hjemmeside 

<link https: indberet.virk.dk myndigheder stat erst det_offentlige_ejerregister external-link-new-window internal-link>LINK til registrering

<link https: erhvervsstyrelsen.dk sites default files vejledning_om_reelle_ejere.pdf external-link-new-window internal-link>LINK til Vejledningen om reelle ejere

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12