fjern søgeboks

Stordriftsfordele med ulemper

Ny analyse fra Cepos konkluderer, at skolesammenlægninger hverken er bedre eller billigere.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
08.05.13

Siden den Kommunale Strukturreform i 2007 er skolestrukturen i landets kommuner blevet ændret således, at en række skoler enten er blevet nedlagt eller sammenlagt til større skoler.

Det har været en vigtig begrundelse for strukturændringerne, at det dels ville resultere i økonomiske besparelser i form af stordriftsfordele og dels et kvalitetsmæssigt løft af fagligheden og undervisningen i skolerne.

Den liberale tænketank CEPOS har lavet en analyse af de hidtidige resultater og erfaringer af ændringerne af skolestrukturen.

Analysen viser, at besparelserne indtil videre er udeblevet - snarere tværtimod, idet det faktisk er blevet dyrere i de kommuner, hvor man har slået flere skoler sammen. I analysen tyder det heller ikke på, at undervisningen er blevet bedre.

<link http: www.cepos.dk publikationer blade enkelt-visning artikel de-foreloebige-erfaringer-fra-kommunernes-skolelukninger external-link-new-window external link in new>Læs mere om analysen

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12