fjern søgeboks

Tilskud til frugtordning gjort vanskeligere

Ansøgningsproceduren for tilskud til skolefrugt og grønt i skoleåret 2017/18 er ændret på en måde som desværre gør det sværere for frie grundskoler at få tilskud.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
21.03.17

Der indføres et først-til-mølle-princip, som betyder, at de ansøgere, der søger inden for de første 24 timer, vil have bedst mulighed for at få støtte. Ansøgningsvinduet åbner tirsdag den 4. april kl. 8.00. Vinduet er godt nok åbent indtil den 2. maj – men de begrænsede midler til støtteordningen forventes opbrugt meget hurtigt. 

Yderligere – og det er meget problematisk – vil man prioritere blandt ansøgerne, således at kommuner og leverandører kommer forrest i køen. Det vil, frygter vi, betyde, at ansøgninger fra frie grundskoler kommer bagerst i køen og derfor ikke vil blive tilgodeset i samme omfang som ansøgninger fra folkeskoler, der jo vil kunne søge gennem kommunen. Hermed vil der være tale om forskelsbehandling af elever på frie grundskoler og elever i folkeskolen på et område, hvor der bliver fordelt midler fra EU´s markedsordninger. En sådan forskelsbehandling er selvsagt urimelig, og der kan stilles spørgsmål ved, om den er i overensstemmelse med lighedsprincipperne i dansk ret. Dansk Friskoleforening er allerede i gang med at se nærmere på denne nye prioriteringsordning og vil formentlig også bringe spørgsmålet op politisk.

Alligevel opfordrer vi skolerne til at søge – og til at være klar ved tasterne når vinduet åbner den 4. april om morgenen.

<link http: lfst.dk tilskud-selvbetjening tilskudsguide tilskud-til-skolefrugt-og-groent-20172018 external-link-new-window internal-link>Tilskud til skolefrugt

<link https: www.retsinformation.dk forms external-link-new-window internal-link>Bekendtgørelsen om ordningen

<link https: www.retsinformation.dk forms external-link-new-window internal-link>Vejledning om ordningen

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12