Vangs tal holder ikke

Her min kommentar i Information til det regnestykke Børne- og Ungeborgmester i København, Anne Vang gentager i forskellige medier. Det bliver ikke mere rigtigt af at blive gentaget.
22.10.2012

I Information den 18. oktober i år prøver borgmester Anne Vang ( AV) at overbevise læserne om den store økonomiske urimelighed mellem folkeskolen og »de forgyldte frie grundskoler«. Men præmissen for AV's regnestykke holder ikke.
Frie grundskoler har udgifter, som ikke fordeles til folkeskolen i regnestykket.
F. eks. betaler frie grundskoler moms, ejendomsskat, forsikringer, revisor og bygningsinvesteringer.
København har afsat 900 mio.
til renoveringer og nybyggeri af folkeskolen. Hvor er de i AV's regnestykke? En københavnsk folkeskole får ca. 43.000 kroner pr. elev. Et barn, der går på en fri grundskole, koster kommunen 34.000 kroner.
Det bliver ca. 10.000 kroner dyrere, hver gang et barn vender tilbage til folkeskolen . AV mener, at nogle af de frie grundskolers foreninger har en intern omfordeling.
Sådan er det ikke. Om det er friskole , privatskole eller andet beregnes tilskuddet efter samme statslige model.
Diskussion om grundskolen bør være på værdier og indhold.
Vi har et fælles mål: At børnene får den bedste grundskole.