Vi bliver synlige på Folkemødet

Dansk Friskoleforening vil i juni sammen med de øvrige frie grundskoleforeninger være synlige på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.
Af: Ebbe Lilliendal
19.04.2012

Hvorfor tager vi til Bornholm

Vores mål er at få debatteret forældreretten og friheden til at holde friskole på eget værdigrundlag. Vi er sikre på, Folkemødet er en vigtig ramme at være tilstede i. Politikere, mediefolk og samfundsdebattører er talstærkt til stede. Alle er det vigtige aktører, som skal have et godt kendskab til friskolerne. Et kendskab der kan vise sig  afgørende for vores fremtidige frihed og tilskudsniveau.

Hvordan er vi synlige

Sammen har vi de »frie grundskolers telt«. Her vil vi invitere til »morgensang« og »ved dagens slutning«, hvor en kendt politiker eller samfundsdebattør vil givet et input til  »hvis er børnene og hvor går grænsen for statens indgriben i skolefriheden«. Og selvfølgelig skal vi synge. Der vil også komme skoleklasse fra frie grundskoler forbi og vise sider af friskolehverdagslivet. Vi har inviteret uddannelsespolitikere og forældre til en event, hvor de skal give deres bud på »spørgsmål fra en høj hat«. Det er en høj hat som friskolebørn har samlet spørgsmål ind i hen over torsdagen og fredagen. Og sidst men ikke mindst, vil vi være tilstede på andre arrangementer og gøre vores stemme gældende.

Kom forbi hvis du er på Bornholm

Hvis der fra din friskole er en klasse på lejrskole på Bornholm i uge 24, så kom forbi Folkemødet. Send en mail til mig hvis I kan synge en sang eller vise noget andet. Der må gerne være masser af liv i vores telt.

Her kan følge os

Der er gang i at få en fælles hjemmeside i luften. Her kan I både før, under og efter følge vores »kamp«for at gøre friskolerne endnu mere synlige i det offentlige rum. (linket kommer snart på www.friskoler.dk)

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening