fjern søgeboks

Vi bruger mindre tid på skolevalg end på valg af villa, Volvo og vovse

Flertallet af danskere bruger under 5 timer på at vælge skole til deres barn.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori
05.11.14

Selvom mediernes debatsektioner nærmest <link http: politiken.dk oekonomi arbejdsmarked ece2164519 curlingboern-tager-foraeldre-med-til-jobsamtalen>flyder over med <link http: politiken.dk indland uddannelse ece2160401 barske-foraeldre-forsoeger-at-beskytte-curlingboern-paa-universiteterne>indlæg om <link http: politiken.dk debat debatindlaeg ece1998117 i-gjorde-os-til-narcissister>curlingbørn og –<link http: politiken.dk debat debatindlaeg ece2341240 saa-fat-det-dog-vi-er-alle-sammen-curlingforaeldre>forældre, der pacer sig frem mod den perfekte opvækst, så bruger flertallet af danskerne stadig under fem timer på at vælge skole til deres børn

Kan du huske, hvor lang tid, du brugte, sidste gang du skulle bestemme dig for, hvor dine børn skulle gå i skole? Og hvor lang tid brugte du så sidst, du skulle vælge ny bolig, bil eller husdyr? Eller hvad med sidst, du skulle beslutte hvor sommerferien skulle gå hen?

Hvis du er som de fleste danske forældre, så var skolevalget det, du brugte mindst tid på. 

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for De Frie Grundskoler samt Skole og Forældre. Her er godt 1.000 danske forældre med børn under 18 år blevet spurgt om, hvor lang tid de brugte, sidst de skulle vælge bolig, bil, husdyr, sommerferie, grundskole til et af deres børn, mv.

Åben Skole

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med initiativet <link http: aabenskole.dk>Åben Skole, hvor skoler over hele landet inviterer indenfor den 6. november. Formålet er at sætte fokus på, hvor stor forskel der er på skoler, og hvor betydningsfuldt det er, at forældre finder en skole, der passer til netop deres barn. 

»Valg af skole er et meget vigtigt valg. Tænk på hvor meget tid børn bruger i skolen, og hvor afgørende det er for børns faglige og personlige udvikling. Børn er ikke ens, ligesom skolerne ikke er ens – at vælge skole til ens barn kræver derfor aktiv stillingtagen til, hvad der nu er bedst i forhold til, hvad vi ønsker for vores børn. Derfor er jeg også meget overrasket over, at undersøgelsen viser, at vi bruger mere tid på at vælge villa, volvo og vovse, end vi gør på at vælge skole. Det er forældrene, der kender deres børn bedst, og derfor også dem, der skal tage dette helt afgørende valg om, hvilken skole deres barn skal gå på. Samtidigt er Åben Skole jo en kærkommen mulighed for alle til at kigge indenfor på en skole – også bare for at blive klogere på den danske grundskole, som jo i disse år er udsat for stort fokus« siger Peter Bendix Pedersen, formand i Dansk Friskoleforening.

 

Fakta

Undersøgelsen peger på, at danskernes tidsforbrug til skolevalg ikke prioriteres særligt højt:

 

  1. Hus/lejlighed
  2. Ny bil
  3. Husdyr
  4. Sommerferie
  5. Grundskole til et af deres børn
  6. Ny sofa

Faktisk svarer lige knapt seks ud af ti (59%), at de har brugt under fem timer, sidst de skulle vælge ny grundskole til deres børn - samme tid, som næsten lige så mange (57%) har brugt, sidst de skulle vælge ny sofa.

Og mens otte ud af ti danskere (81%) svarer, at de har brugt mere end 10 timer, sidst de skulle vælge ny bolig og mere end hver anden (51%), der bruger over 10 timer på at vælge bil, så er det mindre end hver tredje (29%), der har sat så meget tid at til at vælge deres barns skole.

Dette års Åben Skole arrangeres af De Frie Grundskoler, med foreningen forældre til elever på folkeskoler: Skole og Forældre. Arrangementet finder hvert år sted første torsdag i november, hvilket i år er 6. november.

For yderligere information kontakt: Maren Skotte, 20498503, De frie Grundskoler

 

 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12