fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Trivselsmåling bliver obligatorisk i gymnasiet – herunder muligvis også i hf-afdelinger ved steinerskoler

Med gymnasiereformen indføres den obligatoriske trivselsundersøgelse måske også i fx hf-afdelinger på steinerskoler. Dansk Friskoleforening har indsendt høringssvar, der foreslå steinerskoler fritaget.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Den obligatoriske trivselsundersøgelse som findes i folkeskolen og på erhvervsuddannelser - men ikke i de frie grundskoler - bliver som følge af gymnasiereformen også indført i gymnasiet, herunder de private gymnasier, og dermed også på hf-afdelinger ved Rudolf Steinerskoler, der vil tilbyde den prøvefri hf-uddannelse, som den nye gymnasielov giver mulighed for.

Dansk Friskoleforeningen har imidlertid i et høringssvar angående en ny hf-bekendtgørelse, foreslået at netop steinerskolernes hf bliver fritaget for trivselsmålingen, dog således at hf-afdelingen i stedet skal indgå i undervisningsmiljøvurdering for skolens børnehaveklasse til 10. klasse.

For en sådan ordning taler først og fremmest hele grundlaget for lovgivningen om en prøvefri hf ved steinerskolerne. Skolerne allerede i mange år har haft en 11.- og 12. klasse med undervisning på hf-niveau, og det er langt hen denne undervisning der nu omlægges til et hf-tilbud. Netop for at kunne holde sammenhængen i skolens samlede undervisningstilbud på et steinerpædagogisk grundlag vil det være logisk at bruge en samlet undervisningsmiljøvurdering, fremfor en udefra kommende trivselsmåling.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12