Uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og valg af ungdomsuddannelse

Den nye bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelser træder i kraft den 1. januar 2019 og afløser den tilsvarende bekendtgørelse af 28. juni 2018.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
19.12.18

Bekendtgørelsen beskriver kravene til vurderingen af elevens uddannelsesparathed og de procedurer, der skal følges i forbindelse hermed.

På mange skoler tager UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) sig formentlig af opgaven og kan levere viden på området. Derfor er det værd at notere sig, at bekendtgørelsen også gælder for skoler, der har fravalgt UU, og selv forestår vejledningen.

Bekendtgørelsen om uddannelsesparathedsvurdering m.m. kan findes HER