fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ugens tip: ”Fast track” ved håndtering af sygefravær

'Fast track'-behandling af sygemeldinger kan betyde hurtigere tilbagevenden til arbejdspladsen. Læs mere om 'Fast track' og anbefalingerne fra Friskolernes Hus.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
31.01.18

Hvis der er risiko for at et sygefravær kommer til at vare i mere end 8 uger er det en fordel at anmode om ”Fast trackbehandling” af sygemeldingen. Det betyder nemlig at opfølgningssamtale med kommunen kommer hurtigere i gang, og dermed kommer indsatsen for en hurtig tilbagevenden også hurtigere i gang. Fast trackbehandling kræver samarbejde med medarbejderen – den ansatte er ikke forpligtet til at indgå i Fast trackbehandling.

Du kan læse mere om 'fast track'-behandling på Dansk Friskoleforenings hjemmeside her

Anbefalinger: Udover Fast track anbefaler Friskolernes Hus

  • At skolen anmelder sygefravær – med henblik på sygedagpenge refusion – tidligt i sygefraværet. Gerne efter 2 uger – i stedet for at vente. Fristen for anmeldelse er 5 uger.
  • At konsekvent anvendelse af Fast Track er en god ide – og derfor bør man overveje at tage det op i personale-/sygepolitikken.
  • At skolen i sin personale-/sygepolitik har klare retningslinjer for både sygemelding og raskmelding.
  • At skolen – når man modtager henvendelse fra Jobcentret, fx om at kommunen påtænker at stoppe sygedagpengene – anmoder om aktindsigt. Det har skolen krav på idet skolen er part i sagen.
  • At skolen generelt bestræber sig på en tidlig indsats. Fx findes der nederst på anmeldelsesformularen 3 spørgsmål – bl.a. om der er forsøgt omplacering – hvor arbejdsgiversbesvarelse kan fremme sagsbehandlingen; men som ofte springes over af arbejdsgiver.  

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12