What's in it for us? Om nye typer friskoleforældre, ildsjæle og tiltrækkende traditioner

Temaet i magasinet Friskolen nummer 6 handler om flygtige og (u)forpligtende fællesskaber, forældresamarbejdet, bestyrelsens ildsjæle og traditioner, der tiltrækker. Læs blandt andet om skoleleder på Vejle Friskole, Birthe Kidde Skovs bud på skolens nytænkning af forældreengagementet og værdien i flygtige fællesskaber.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Magasinet Friskolen , Pædagogik og skoleliv
16.03.18

Illustration: Josephine Kyhn

Nye veje ind i fællesskabet
De har ikke opgivet forældresamarbejdet på Vejle Friskole, slet ikke. Men de har arbejdet med en anden tilgang, hvor de mere flygtige fællesskaber får lige så megen anderkendelse som tordenskjolds soldater til arbejdslørdagene.
For "uden det tætte fællesskab med forældrene, går det ikke", skriver skoleleder Birthe Kidde Skov.
Læs artiklen 'What's in it for us?' her

Det er ikke ukompliceret
I bestyrelsesarbejdet Jane Pors fra Den Fri Hestehaveskole oplevet, hvordan bestyrelsesarbejdet også foregår over supermarkedets køledisk. Og det er helt i orden, siger hun.
Læs hvad der fik Jane til at tage seks år som formand for friskolens bestyrelse i artiklen "Hvor ildsjælene mødes & beslutter"

Traditionerne, der skaber forældreskabet
På Enghaveskolen i Faaborg er efterårets temafest et tilløbsstykke - både for børn - men i høj grad også for de voksne.

“Børnene ser, at vi voksne har det godt sammen, og så kopierer de det. Festen kræver meget af os alle, vi bliver frustrerede – og stolte, når vi er nået i mål sammen. Opskriften på et godt fællesskab,” siger Monica Vahl, der er forælder til to børn på skolen.
Læs om 'Festen, de bruger et år på at planlægge'

______________

Hent App'en nu!
Magasinet Friskolen nr. 6 kan læses gratis i browser eller via app:

Hent den her:
iPhone/iPad