fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Whistleblower-ordning vedrørende frie grundskoler trådt i kraft

Whistleblower-ordningen var en del af den politiske aftale af 7. november 2017 om styrkelse af tilsynet med de frie grundskoler og blev vedtaget af Folketinget den 2. maj i år med en ændring af friskoleloven.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Presse og politik , Pædagogik og skoleliv
29.08.18

Whistleblower-ordningen trådte i kraft fredag den 24. august. Ordningen ophører igen den 31. juli 2029, medmindre Folketinget ændrer loven.

Whistleblower-ordningen giver alle, der har kendskab til mulige lovovertrædelser eller er bekymrede over forhold på en fri grundskole, mulighed for at henvende sig anonymt til STUK. Den fortrolighed, der ligger i ”anonymiteten” betyder, at det kun er få betroede medarbejdere i styrelsen, der får kendskab til oplysninger om den, der henvender sig som whistleblower.

Det betyder endvidere, at styrelsen ikke må give oplysninger om henvendelsen videre i forbindelse med partsaktsindsigt efter forvaltningsloven eller offentlighedsloven.

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12