fjern søgeboks
Frihed til forskellighed

Friskole sender 20.000 kr til Afrika

8. klasse arrangerer succes-sponsorløb.

(se video i bunden af artiklen)

Fattigdomscirkel, nødhjælp, hungersnød.

Alle elever på Druestrup Friskole har i ugen op til efterårsferien arbejdet målrettet med nødhjælp. Hvordan det virker, hvem der har glæde af den. Og ikke mindst, hvor hjælpen nytter mest.

”Som lærer sidder man jo og klapper i hænderne, når læring og et konkret projekt går op i en højere enhed,” siger skoleleder Bodil Nielsen.

Det var skolens 8. Klasse, som havde til opgave at organisere og gennemføre skolens motionsløb op til efterårsferien. Og det gav diskussioner. For hvad skulle de indsamlede penge gå til?

Valget faldt på projektet Rent vand til Afrika, som er et samarbejde mellem Dansk Friskoleforening, Folkekirkens Nødhjælp og DKM, som har produceret læringsfilm med Sigurd Barrett og hans tøjdyr Topper og Snapper.

”Filmene om Verdens Uretfærdighed har engageret de mindste og fået dem til at forstå, at det nytter at hjælpe. At få tusinde kroner kan gøre en kæmpe forskel i en tørkeramt landsby i Afrika,” siger Bodil Nielsen.

De ældste elever havde lagt sig fast på et kilometer-sponsorløb og var over alle elever som høge. Ingen slap for i det mindste at prøve på at få sponsorer til kilometrene. Også om det kun så var tre gange fem kroner, som røg i kassen.

”Vi havde en lille pige i 2. klasse, som kom med 1.100 kroner til sit løb. Så tjekkede vi selvfølgelig, om det var en fejl. Men nej – forældrene og bedsteforældrene synes, at det gav mening – og samtidig lærte pigen en masse.”

Og nu tælles pengene og erfaringerne op.

”Vi er på den anden side af 20.000 kroner og prøver næste år med mobilepay. Så bliver det endnu nemmere at gøre en forskel,” siger skolelederen med et smil.

Din skole kan også være med i indsamlingen.

Bestil gratis filmmateriale med Sigurd Barrett og læs mere her:

http://www.friskoler.dk/kampagner/friskoleboern-samler-ind-til-broende-i-afrika/

 

Læs mere om projektet og se andre kampagner, som Dansk Friskoleforening er med i.

info
Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Maren Skotte
Skriv til mig
Maren(at)friskoler.dk

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12