fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Videohilsen fra Al Hikma Skolens lærere

Videohilsen fra Al Hikma Skolens lærere

Al Hikma Skolen er en af landets 26 såkaldt »muslimske friskoler«. Lærerne på skolen har lavet denne video, der kort giver et indtryk af, hvem de er, hvad skolen står for - og at de synes, Mette Frederiksen skal komme på besøg for at lære dem bedre at kende.

Videohilsnen kommer efter 1 1/2 måneds intensiv politisk fokus på de muslimske friskoler, som Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen foreslår lukkede. Hun er parat til at skære alle friskoler med muslimske værdier over én kam og lukke dem.

 

Fronterne er malet hårdt op - et overblik!
Juli måned blev indledt med et forslag fra Socialdemokratiets integrationsordfører Dan Jørgensen om at forbyde mere end 50% elever med udenlandsk baggrund på friskoler:

https://www.b.dk/politiko/socialdemokratiet-vil-sloejfe-stoetten-til-muslimske-friskoler

Dette Mette Frederiksen (S) foreslår alle muslimske friskoler lukkede:
http://www.bt.dk/politik/mette-frederiksen-i-brutalt-opgoer-luk-alle-muslimske-friskoler

Ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder Maria Ventegodt Liisberg påpeger, at forslaget risikerer at være i strid med loven, fordi det vil betyde diskrimination af enkeltpersoner eller skoler på grund af etnicitet eller religiøst tilhørsforhold.
http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6026168/Hele-skolesystemet-svigter-i-dag-de-etniske-minoritetsb%C3%B8rn

Forsker Annette Haaber Ihle (UCS) har forsket i muslimske friskoler og er gået i rette med den hårde kritik:
http://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/forsker-om-aslans-angreb-paa-muslimske-friskoler-ved-gud-noget-sludder

Danmarks Lærerforening har også blandet sig i debatten med særlig henvisning til, at de muslimske friskoler som gruppe er blevet ofre for symbolpolitik:
http://skoleliv.dk/nyheder/art6053723/Stop-hetzen-mod-muslimske-friskoler?utm_campaign=skoleliv&utm_content=04-08-2017&utm_medium=newsletter&utm_source=skoleliv

Frie Skolers Lærerforening har også bidraget til debatten med en opfordring til at passe på demokratiet:
http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9730195/kaere-politikere-pas-nu-lidt-paa-vores-demokrati-og-paa-vores-skole/

Dansk Friskoleforening har sommeren igennem fastholdt argumentationen om, at skoler, der ikke overholder loven, skal og bør lukkes. Samtidigt holder vi fast i, at der i Danmark er en tredeling af magten, som indebærer, at det statslige tilsyn skal færdiggøres, før der kan konkluderes politisk. Vi holder også fast i, at det er udemokratisk at lade de få sager få konsekvenser for de mange - såvel muslimer der vælger friskole såvel som hele friskoleverdenen.

Dansk Friskoleforening har bl.a. haft dette debatindlæg i Kristeligt DAgblad (se bort fra overskriften, som vi ikke har været herre over):

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/eksklusion-paa-hoejt-plan-af-muslimske-skoler.-det-er-undergravende-demokratiet-naar

Samt dette (Politiken Skoleliv):
https://www.friskoler.dk/nyheder/artikel/titel/sommerens-hetz-mod-muslimske-friskoler-varsler-demokratisk-underskud/

Og landets regionale medier:
http://www.fyens.dk/debat/Muslimske-friskoler-Hvordan-kan-det-vaere-integration-at-ekskludere-en-minoritet/artikel/3174570

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12