fjern søgeboks
Frihed til forskellighed

4 indsatser

FRISKOLERNEs styrelse har prioriteret fire strategiske indsatsområder for STRATEGI 2022:

  1. Globalt udsyn
  2. Åndsfrihed i demokrati
  3. Pædagogisk frihed
  4. Medlemsskabet

Fokus og intentioner
FRISKOLERNEs strategi 2022 tager afsæt i et ønske om, at friskolernes stemme og samfundsansvar og -bidrag er tydelig og vægtig. Vi forstår os selv som en folkelig bevægelse, der bidrager aktivt til det samfund, vi er fælles om at skabe. Strategiens indsatser er både rettet mod det lokale, det nationale og det globale samfund. 

Vi er optagede af solidariske fællesskaber, heriblandt at skoler sikres gode vilkår for at kunne løfte sociale opgaver. Solidaritet og sammenhørighed er også den røde tråd i FNs Verdensmål, som vi vil arbejde med både på foreningsniveau og ved at understøtte friskolerne i at tage verdensmålene til sig.  Vi ønsker at være med til at skabe håb om en bedre verden.

Vi forstår, at vores aftryk i samfundet kræver partnerskaber som en afgørende præmis og mulighed. I samarbejde med andre kan vi bidrage aktivt til de positive forandringer, strategien formulerer. 

Strategien søsætter foreningens intentioner, og vi ønsker at være åbne for nye muligheder, der vil opstå undervejs. Strategien skal derfor sikre "stram fleksibilitet", fordi vi ser netop dét som den underliggende præmis i videnssamfundet. 

Baggrund
Strategien er udformet på baggrund af et strategisk udviklingsforløb i styrelsen 2017/18, hvor der bl.a. er indhentet indsigter fra et stort antal medlemmer (blandt andet 600 landsmødedeltagere i 2018) og en række eksterne organisationer/personer. Styrelsens strategiske arbejde er kendetegnet ved grundig problemforståelse og systematisk arbejde med idéudvikling. 

Strategien tager udgangspunkt i ambitionen om en stærk balance mellem FRISKOLERNEs politisk valgte styrelse, Friskolernes Hus som professionelt sekretariat og medlemmerne, der udgør foreningens græsrodsniveau.

FRISKOLERNEs styrelse tager vare på foreningens overordnede politiske interesser. Friskolernes Hus er udførende i forhold til de konkrete opgaveområder, som blandt andet stilles af medlemmerne og styrelsen.

STRATEGI 2022 (pdf)info
Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Peter Bendix Pedersen, formand
Skriv til mig
peter(at)friskolerne.dk
Maren Skotte, kommunikationschef
Skriv til mig
maren(at)friskolerne.dk

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12