Publikationer om friskoler

Herunder finder du forskellige publikationer om friskolerne. Hvis du har spørgsmål eller brug for vores kommentar på de forskellige undersøgelser, er du altid velkommen til at kontakte os for en snak eller en udtalelse.

Friskolernes_elever.png

Muslimske_friskoler.png

Kraka_analyse.png
  • Børn fra muslimske friskoler. Hvordan klarer de sig? (Tænketanken Kraka, september 2016) Notatet undersøger, hvordan unge fra de muslimske friskoler klarer sig ved 9. klasses afgangsprøve og i den videre færd i uddannelsessystemet. Analysen tager højde for forskelle i elevernes sociale baggrund. Analysen viser, at elever i muslimske friskoler har fra 2007 til 2014 opnået knap 1,5 karakterpoint højere gennemsnit ved grundskolens afgangsprøver end elever med lignende etnisk baggrund i andre skoler.

Frit_skolevalg.png
  • Frit skolevalg. Konklusionshæfte (Undervisningsministeriet, august 2017). I følge rapporten er det hverken karakterer eller skoleformen, der er væsentligste parametre, når forældre skal vælge skole for deres barn. Følgende fire parametre er topprioritet: Elevtrivsel, dygtige lærere, faglig udvikling, social udvikling. Det er mindre vigtigt, om skolen er en folkeskole eller en fri grundskole.

SkoleNyt holder dig opdateret om regler, rådgivning samt nyt fra det uddannelsespolitiske område.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening