Prøvefrihed & Evaluering

30 af Dansk Friskoleforenings medlemsskoler er prøve- og/eller karakterfrie.

Nogle er startet som prøvefrie, andre er blevet det senere.

Uanset udgangspunktet, så er ikke to skoler ens. Alle har deres egen tilgang, egen praksis, og nogle, fx. Steinerskolerne, bygger på en særlig pædagogik.

Viden samles, viden deles
På siden her samler vi information, beretninger og materialer om at blive, være og udvikle sig som prøve- (og/eller) karakterfri grundskole.

Det er også her du kan finde kontaktoplysninger på skoleledere og konsulenter, der kan guide og rådgive, hvis I overvejer at jeres skole skal være prøvefri.

Se også Danmarkskortet over de af Dansk Friskoleforenings medlemsskoler, der er prøvefrie herunder.

PRØVEFRIE SKOLER TIL FORETRÆDE PÅ CHRISTIANSBORG

Den 23. oktober 2018 drog repræsentanter fra prøvefrie friskoler til foretræde for Folketingets Uddannelsesudvalg.

De havde to vigtige budskaber: Giv elever fra prøvefrie friskoler samme ret til optag på ungdomsuddannelser, som alle andre. Og anerkend de udtalelser, som de prøvefrie skoler laver om elevernes sociale, personlige og faglige formåen.

Det var en glad lille delegation, der kom ud fra foretrædet. “Det var en mega god oplevelse. Politikerne var meget lydhøre og interesserede, og det blev endda nævnt, at den måde vi gør det på måske kan inspirere folkeskolerne”, sagde en glad skoleleder fra Middelfart Friskole - Helle Joergensen.

Øvrige deltagere var Kirsten Thomsen
fra Gjerndrup Friskole samt Nina Stilling og Lars G. Hadsten fra Holstebro Friskole.

Se de prøvefrie skoler

Liste over prøvefrie skoler pil

Har du spørgsmål?

Kontakt Friskolernes Hus
Ring til Friskolernes Hus
Sune Jon Hansen
Skriv til mig
sjh(at)lilleskolerne.dk
Peter Mondrup
Skriv til mig
peter-m(at)friskoler.dk

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening