fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Anmeldelse af arbejdsulykker

Hvornår skal man anmelde en arbejdsulykke?
Er der sket en arbejdsulykke på skolen, har skolen som arbejdsgiver pligt til at anmelde ulykken digitalt senest 9 dage efter medarbejderens første fraværsdag.

Det er en betingelse, at medarbejderen har mindst én fraværsdag ud over tilskadekomstdagen. 

Det er ikke alene arbejdsgiveren, der kan anmelde arbejdsulykken, men også organisationer, som fx en fagforening eller den tilskadekomne selv, kan anmelde en arbejdsulykke digitalt.

Anmeld ulykken til EASY
Anmeldelsen skal ske til EASY, som er Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings og Arbejdstilsynets elektroniske anmeldesystem for arbejdsulykker. Konkret foretages anmeldelsen gennem virk.dk.

Der kan også søges vejledningsmateriale om, hvordan der anmeldes, og hvilke oplysninger, der skal gives, på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Når en arbejdsulykke er blevet anmeldt i EASY, bliver anmeldelsen automatisk sendt videre til de rigtige modtagere som fx skolens forsikringsselskab, Arbejdstilsynet mv. 

Skolen kan også vælge at anmelde ulykker, der ikke er krav om at anmelde rent lovgivningsmæssigt. Dette kan ske for at arbejde med forebyggelse af flere ulykker, fx ved at bruge det til statistik og analyse. Disse ulykker bliver dog ikke sendt videre til myndigheder.

Har du spørgsmål til arbejdet med skolens arbejdsmiljø, eller brug for input?

Så kontakt konsulenterne i Friskolernes Hus.

info
Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Dzenana Causevic
Skriv til mig
dc(at)friskoler.dk

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12