fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Læsevejlederkursus - modul 3

Læsevejledning forankret i egen praksis

På dette modul foldes alle aspekter omkring vejledning i forbindelse med læseindlæring, tekstforståelse, stavning og skriftlig formidling ud i praksis.Der arbejdes med:

  • at transformere resultaterne fra relevant afdækning på egen skole til en konkret undervisningsplan for den kommende læse-, skrive- og staveundervisning. 
  • afdækning og undervisning af hele klasser og enkeltelever med særlige behov. Kursisterne medbringer og fremlægger konkrete problemstillinger fra egen skole i form af klasse- og elevbeskrivelser med tilhørende læse-, skrive- og stavetests. 
  • udarbejdelse i løbet af kurset planer for konkrete undervisningsforløb i læsning, skrivning og stavning.

Med udgangspunkt i de praktiske præsentationer udveksles viden om metoder, materialer og hjælpemidler, rådgivning og vejledning i relation til læsning og læsevanskeligheder.

Den samlede vejlederuddannelse
Sammen med den teoretiske viden fra Modul I og II kvalificerer dette modul deltagerne til at forestå alle elementer i en læsevejledning, lige fra afdækning af elevernes danskfaglige færdigheder til tolkning og anvendelse af resultaterne i forbindelse med rådgivning og vejledning i opstilling af danskfaglige mål og tilrettelæggelse af danskundervisningen for de enkelte elever og klassen som helhed.

Underviser: Ina Borstrøm, selvstændig læsekonsulent, foredragsholder og lærebogsforfatter. Oprindeligt uddannet audiologopæd fra Københavns Universitet.


info
Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12