fjern søgeboks

12 nye teser lægger op til debat om lederens rolle på en fri grundskole

En studiekreds på Dansk Friskoleforenings lederkursus 'Ledelse af fri skole 2018' havde form af et debatforum, hvor 12 friskoleledere satte sig sammen for at svare på spørgsmålet: “Hvad er lederens rolle på en fri grundskole?”. Det er der kommet denne artikel i magasinet Friskolen nr. 6 ud af.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori
Administration , Kurser & arrangementer , Magasinet Friskolen , Pædagogik & skoleliv
04.04.18

Illustration: As Friskole

Vi skal holde os levende. Og der skal man jo turde at bevæge sig op eller ud og se tingene lidt på afstand en gang imellem. Ellers bliver man hjemmeblind", fortæller Søren Suurballe, skoleleder på As Friskole ved Juelsminde, og en af deltagerne på studiekredsen.

Målet med teserne er, at andre skolefolk kan bruge dem som udgangspunkt for en debat for skolens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. 

Verden forandrer sig rundt om skolen. Så er skolen også nødt til at forandre sig. Det er noget med at holde fokus på dels vores frihed, men også vores værdier. Vi skal hele tiden holde dem op imod, hvad verden byder os, så vi ikke ender med at blive en dinosaurus. Hvis ikke forældre og børn kan se sig selv i vores frihed, værdier og praksis, så dør vi ud,” siger Søren Suurballe, der var en af deltagerne på studiekredsen. 

 <link http: friskoler.link>-  læs hele artiklen om de 12 teser her!

Download App'en nu!
Magasinet Friskolen nr. 6 kan læses gratis <link http: magasin.friskoler.dk friskolen _blank internal-link>i browser eller via app:

Hent den her:
<link http: friskoler.link friskolenipadiphone _blank internal-link>iPhone/iPad
<link http: friskoler.link friskolenandroid _blank internal-link>Android- Smartphone/tablet

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12