Arbejdstid, frihed og betaling på 1. maj og grundlovsdag

Friskolernes Hus modtager en del spørgsmål omkring 1. maj og grundlovsdag. Er der tale om arbejdsdage, og hvis der er pålagt arbejde på disse dage, er der så særlige tillæg?
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
04.06.19

Reglerne omkring 1. maj og Grundlovsdag er kort beskrevet herunder:

Lærere og børnehaveklasseledere

BUPL overenskomst

3F overenskomst

HK/Privat overenskomst *

1. maj

Fridag fra kl. 12.00.

For tjeneste efter kl. 12.00 udbetales overarbejde med den ansattes sædvanlige timeløn + 50%

Arbejdsdag

Grundlovsdag

Arbejdsdag.

For tjeneste grundlovsdag efter kl. 12.00 udbetales et ulempetillæg svarende til 25% af den ansattes nettotimeløn.

Arbejdsdag.

For tjeneste grundlovsdag efter kl. 12.00 udbetales et ulempetillæg på kr. 43,31 pr. time.

(Tillægget betales pr. påbegyndt halve time).

Fridag

For tjeneste på Grundlovsdag udbetales overarbejde med den ansattes sædvanlige timeløn med et tillæg på 50%

Arbejdsdag

NB:

* Vi gør opmærksom på, at der særligt for ansatte uden overenskomst og ansatte, som for nylig er overgået fra den tidligere HK-overenskomst mellem Lilleskolerne og HK/privat til den nye HK/Privat- overenskomst, kan være særlige aftaler. Disse aftaler er beskrevet i ansættelsesbrevet og er selvfølgelig gældende.