fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Bekendtgørelser om valg af tilsynsførende og tilsyn opdateret

To ajourførte bekendtgørelser trådte i kraft 6. januar 2017. Det drejer sig om bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende samt bekendtgørelsen om skærpet tilsyn.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
11.01.17

I forlængelse af, at folketinget har vedtaget ændringer af friskolelovens tilsynsbestemmelser, er de to bekendtgørelser angående tilsyn blevet ajourført. Det drejer sig om:

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. Procedurerne, som skolen skal følge ved valg af tilsynsførende, er uændrede. Ændringerne angår den uddannelse man skal gennemføre for at blive certificeret – og dermed valgbar – som tilsynsførende. Den opdaterede bekendtgørelse kan hentes her.

Endvidere er der sket betydelige og meget omdiskuterede ændringer i bekendtgørelsen vedrørende det skærpede tilsyn, som kan iværksættes af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) under Underministeriet.

Det er i denne bekendtgørelse, man finder de nye bestemmelser om, at styrelsen kan deltage som observatør på bestyrelsesmøder, generalforsamlinger og forældremøder som led i det skærpede tilsyn. Hjemlen til, at styrelsen kan holde samtaler med elever om undervisningen på skolen i forbindelse med det skærpede tilsyn, findes ligeledes i denne bekendtgørelse, som kan hentes her.

De ajourførte bekendtgørelser er trådt i kraft den 6. januar 2017.  
Bekendtgørelse om valg af tilsynsførende
Bekendtgørelse om skærpet tilsyn

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12